Με βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος θα απολογηθούν στον ανακριτή Ηρακλείου την Δευτέρα 6/6 και οι έξι συλληφθέντες για την ληστεία και την δολοφονία σε βάρος του 97χρονου στο Βενεράτο Ηρακλείου.

Αργά χθες το βράδυ οι δύο Ηρακλειώτες, οι τρείς Σύριοι και ο ένας Αλβανός που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος τους απήγγειλε τις εξής κατηγορίες :

Ανθρωποκτονία από κοινού

Ληστεία από κοινού

Σύσταση συμμορίας

Παράνομη οπλοκατοχή

Χρήση πλαστού εγγράφου

Υπενθυμίζεται πως μετά απο πολυήμερες και εντατικές έρευνες και μετά απο προσαγωγές πολλών ατόμων, κυρίως αλλοδαπών, οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, κατάφεραν να εξιχνιάνουν την αποτρόπαια δολοφονία του 97χρονου στο Βενεράτο Ηρακλείου. Συνελήφθησαν δύο Ηρακλειώτες και τρείς Σύριοι κατηγορούμενοι για την δολοφονία και ληστεία σε βάρος του άτυχου ηλικιωμένου, ενώ ένας ακόμη Αλβανός συνελήφθη γιατί πήρε το όπλο του θύματος για να το πουλήσει.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 25/5, οι τέσσερεις απο τους πέντε, δηλαδή ο 42χρονος Ηρακλειώτης και οι τρείς Σύριοι , μετέβησαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και ενώ ο Ηρακλειώτης με τον 33χρονο Σύριοι περίμεναν στο αυτοκίνητο, οι άλλοι δύο μπήκαν μέσα στο σπίτι.

Εκείνη την στιγμή ο ηλικιωμένος κοιμόταν στο κρεββάτι του και οι συλληφθέντες τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον φίμωσαν, ενώ άρχισαν να ψάχνουν όλο το σπίτι για να βρούν τα κρυμμένα χρήματα.

Τελικά βρήκαν μόνο 500 ευρώ που είχε ο άτυχος γέροντας στην τσέπη του παντελονιού του, τα οποία και πήραν μαζί με ένα πιστόλι που είχε κάτω απο το κρεββάτι του, καθώς ήταν συνταξιούχος αστυνομικός. 

Αμέσως μετά βγήκαν έξω, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο με τους δύο Ηρακλειώτες και εξαφανίστηκαν. Στο μεταξύ βέβαια ο άτυχος 97χρονος ασφυκτικά φιμωμένος καθώς του είχαν βάλει ένα ύφασμα μέσα στο στόμα, έυρισκε τραγικό τέλος απο ασφυξία, όπως προέκυψε και απο την ιατροδικαστική εξέταση.

Ως απλός συνεργός συνελήφθη και ένας 24χρονος Αλβανός, ο οποίος πήρε το πιστόλι που είχαν κλέψει οι άλλοι απο το θύμα τους προκειμένου να το πουλήσει.

Flashnews.gr