Με το δικό του περίπτερο το οποίο πλαισίωναν εννέα Χανιώτικες επιχειρήσεις συμμετείχε στην Διεθνή εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL στο Παρίσι το Επιμελητήριο Χανίων.
Στην έκθεση, που θεωρείται η μεγαλύτερη διεθνής αγορά τροφίμων και ποτών για την πραγματοποίηση σημαντικών εμπορικών συμφωνιών και έκλεισε χθες τις πύλες της, συμμετείχαν από τα Χανιά οι εταιρείες: FAROS ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, CRETAN BAKERY SA. ΠΕΡΡΑΚΗΣ, AVOEL CRETAN AVOCADO PRODUCTS, ΑΒΕΑ OLIVE OILS – SOAPS, CRETA FRESH JUICES – ESSENTIAL OILS, ELIVA EXTRA VIRGIN OLIVE OIL, VINOLIO CRETA COMΡANY, AB EARTH FLAVORS, με προϊόντα όπως, λάδι, κρασί, χυμοί, αρτοσκευάσματα, μέλι, ελιές, προϊόντα delicatessen κ.λ.π. Επίσης στο περίπτερο συμμετείχε και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. 
H SIAL που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών παγκοσμίου βεληνεκούς με 6.300 εκθέτες, 150.000 εμπορικούς επισκέπτες εκ των οποίων το 84% είναι διεθνείς συμμετοχές, σε 20 εκθεσιακούς τομείς όπως, προϊόντα κρέατος, αρτοποιίας, κονσερβοποιίας, delicatessen, αλλαντοποιίας, ποτά, έλαια, γαλακτοκομικά κ.λ.π. 
H SIAL επικεντρώνεται στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων, ενώ οι εκθέτες προέρχονται από 105 χώρες.
Την Χανιώτικη αποστολή συνόδευαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης ο Β’ Αντιπρόεδρος Μιχάλης Χαιρετάκης και ο Αναπλ. Διευθυντής Μιχάλης Παπαβασιλείου. 
Τέλος να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Χανίων που ήταν το μοναδικό Ελληνικό Επιμελητήριο που συμμετείχε φέτος στην SIAL, στην προσπάθεια στήριξης και αύξησης των εξαγωγών Χανιώτικων προϊόντων συμμετείχε το 2014 σε δύο εκθέσεις, πραγματοποίησε δύο επιχειρηματικές αποστολές και παρείχε την αιγίδα του και διευκολύνσεις σε άλλες πέντε εκθέσεις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook