Ο ομογενής πρώην υπουργός της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, Κώστας Βατσακλής, τιμήθηκε από την αυστραλιανή πολιτεία με την απονομή του τίτλου “Αξιότιμος” δια βίου.
«Σήμερα έλαβα κάτι στο ταχυδρομείο που όταν μεγάλωνα στην Ελλάδα, ακόμη και στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί ποτέ» γράφει ο κ. Βατσακλής, στα ελληνικά, στον προσωπικό του λογαριασμό και προσθέτει:
«Όταν ήρθα στην Αυστραλία, νεαρός άνδρας το 1983, ποτέ δεν περίμενα ότι αυτή η χώρα θα είναι τόσο καλή μαζί μου. Μου έδωσε πολλές ευκαιρίες, εκπαίδευση, δουλειά, οικογένεια και στη συνέχεια την ευκαιρία να μπω στη Βουλή της Βόρειας Επικράτειας. Επίσης, κι εγώ έδωσα κάτι πίσω! Δούλεψα σε απομακρυσμένες περιοχές, υπηρέτησα ως έφεδρος αξιωματικός στην Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Αυστραλίας (RAAF) και φυσικά σαν μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης της Βόρειας Επικράτειας, αλλά και μέλος για την έδρα της Casoria και υπουργός για 11 χρόνια.
Ποτέ δεν περίμενα τίποτα σε αντάλλαγμα, αλλά η επιστολή από την Καμπέρα με έκανε να αισθανθώ ταπεινότητα και υπερηφάνεια. Πληροφορήθηκα από το Γραφείο του Γενικού Κυβερνήτη της Αυστραλίας ότι η Βασίλισσα έχει εγκρίνει μια σύσταση για μένα να μου απονεμηθεί ο τίτλος “Αξιότιμος” δια βίου.
Ένας Έλληνας μετανάστης να αναγνωρίζεται με τέτοιο τίτλο!
Μια τιμή και μια στιγμή υπερηφάνειας όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν και με ενέπνευσαν με δύναμη και θέληση για επιτυχία, ξεκινώντας από τους γονείς μου Φίλιππα και Χριστίνα Βατσκαλή αλλά και όλους τους άλλους ανθρώπους πίσω στην πατρίδα μου την Ελλάδα και εδώ στη νέα χώρα μου. Σας ευχαριστώ όλους».

greekreporter.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook