Με καταγγελίες και αποχωρήσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ με θέμα την συγκρότηση σε σώμα, και την εκλογή Προέδρου, Αντιπρόεδρου, Γενικού Γραμματέα και Εκτελεστικής Επιτροπής.

Με την έναρξη της συνεδρίασης έγινε δεκτή από το σώμα η νομιμοποίηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Απόστολου Λουλουδάκη όμως η συνέχεια ήταν "εκρηκτική".

Στην διαδικασία δεν παρέστησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και οι παρατάξεις του κ. Ιακωβίδη και κ. Κοιμήση. Ο επικεφαλής της παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας, εξέφρασε τη διαφωνία του με την διαδικασία της επίσπευσης της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και αποχώρησε από τη διαδικασία.

Μετά ο κ. Λουλουδάκης δήλωσε ότι συντάσσεται με το περιεχόμενο της δήλωσης του επικεφαλή της παράταξης Δημάρχου Νίκαιας κ. Ιωακειμίδη και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση που βρίσκονται πολλοί Δήμοι της Κρήτης και την ανάγκη συγκλήσεων και συνεργασιών με στόχο την αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση των μικρών Δήμων.

Αμέσως μετά αποχώρησε καταγγέλλοντας την διαδικασία, για την οποία όπως τόνισε με έμφαση έπρεπε να υπάρξει διαβούλευση για να εξασφαλιστεί η παρουσία του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου.