Τα Audi A4 που έχουν πουληθεί από το 2012 και μετά θα χρειαστούν αναβάθμιση στο λογισμικό του συστήματος ενεργοποίησης των αερόσακων.

Η αξιόπιστη λειτουργία των αερόσακων και των συστημάτων που υποστηρίζουν τη λειτουργία τους φαίνεται πως συνεχίζουν να αποτελούν πονοκέφαλο για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Μετά την περσινή και τη φετινή ανάκληση εκατομμυρίων ιαπωνικών μοντέλων που χρησιμοποιούν αερόσακους της Takata, αλλά και το αντίστοιχο πρόβλημα σε 220.000 BMW 3 Series, ήρθε η σειρά της Audi να ανακοινώσει ανάκληση για παραπλήσιο λόγο. Βέβαια στην περίπτωση της Takata επρόκειτο για ελαττωματικούς αερόσακους που έπρεπε να αντικατασταθούν, ενώ στην Audi είναι θέμα λογισμικού.

Συγκεκριμένα η Audi ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα βάσει του οποίου λειτουργούν οι αερόσακοι έχει μια ασάφεια η οποία «σε σπάνιες περιπτώσεις ίσως εμποδίσει την ενεργοποίησή τους σε περίπτωση σύγκρουσης». Οι ιδιοκτήτες των Audi A4, A4 Avant και A4 Allroad που επηρεάζονται πρόκειται να ειδοποιηθούν άμεσα, ενώ για την επιδιόρθωση του προβλήματος, δηλαδή την αναβάθμιση του λογισμικού, δεν χρειάζονται περισσότερα από 20\’ σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της φίρμας.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook