Απαγχονίσθηκε σήμερα στο Ιράν η 26χρονη Ρεϊχανέχ Τζαμπαρί, η οποία είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία το 2007 ενός άνδρα, που φέρεται προηγουμένως να της είχε επιτεθεί για να την βιάσει και εκείνη τον μαχαίρωσε προκειμένου να διαφύγει, ενώ κάλεσε και ασθενοφόρο. Ο άντρας ήταν χειρουργός και πρώην εργαζόμενος στο υπουργείο Πληροφοριών.

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να της δοθεί χάρη η ποινή εκτελέσθηκε, ενώ η Διεθνής Αμνηστία στον λογαριασμό που είχε δημιουργηθεί στο facebook σε ένδειξη συμπαράστασης ανάρτησε το μήνυμα «αναπαύσου εν ειρήνη».

Ειδικός απεσταλμένος του Ιράν είχε απευθύνει έκκληση τον Απρίλιο στην Τεχεράνη να αναστείλει την εκτέλεσή της, επειδή το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του όλες τις αποδείξεις και ότι η νεαρή είχε ομολογήσει κατόπιν πιέσεων.

Η εκτέλεση της γυναίκας είχε αναβληθεί πολλές φορές για το ενδεχόμενο η οικογένεια του θύματος να δώσει συγχώρεση στη γυναίκα, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο , αλλά η οικογένεια του άνδρα δεν δέχθηκε να πράξει κάτι τέτοιο, ζητώντας από την Τζαμπαρί \”να πει την αλήθεια\”.

Στο Ιράν, μία από τις χώρες στις οποίες εφαρμόζεται η θανατική ποινή, το 2013 εκτελέσθηκαν πάνω από 500 κατάδικοι, κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook