Για 18 χρόνια την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι του. Ήταν μόλις 11 ετών και η ίδια \”έχασε την ζωή της\” μέσα στα χέρια του απαγωγέα της.

\”Μου έκλεψαν τη ζωή\”. Αυτά ήταν τα λόγια της 31χρονης σήμερα, Jaycee Dugard στην δίκη του ζευγαριού που την απήγαγε από την ηλικία των 11 ετών και την είχε αιχμάλωτη σε άθλια κατάσταση επί 18 ολόκληρα χρόνια στην περιοχή Antioch της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
 
Ήταν η δήλωση της 31χρονης που διάβασε η μητέρα της στο δικαστήριο αφού η ίδια δεν μπορούσε να πάει. Άλλωστε δεν ήταν απαραίτητο, αφού τον περασμένο Απρίλιο το ζευγάρι ομολόγησε την ενοχή του, κάτι που σήμαινε ότι η Jaycee δεν ήταν υποχρεωμένη να παραβρεθεί στη δίκη.
 
Το ζευγάρι που την απήγαγε, ο Phillip και η Nancy Garrido, 60 και 55 χρόνων αντίστοιχα άκουσαν το δικαστή να τους απαγγέλλει στη συνέχεια τις βαρύτατες ποινές τους. Ο Phillip Garrido καταδικάστηκε σε συνολικά 431 χρόνια φυλάκισης και η σύζυγός του σε 36 χρόνια φυλάκισης.
 
Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο ο Phillip την είχε απειλήσει και με όπλο όταν πήγε να το σκάσει από τα χέρια του απαγωγέα της για να γλιτώσει από το μαρτύριο που περνούσε.
 
“Μισώ κάθε δευτερόλεπτο και κάθε λεπτό των 18 αυτών χρόνων που πέρασα κλεισμένη μέσα σε εκείνο το δωμάτιο. Μισώ κάθε στιγμή. Μου κλέψατε την ζωή και μου στερήσατε την οικογένεια που είχα αλλά και την οικογένεια που ποτέ δεν θα κάνω”, έγραψε στο σημείωμα της η Jaycee.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook