Στην αστυνομία του Παρισιού κατέθεσε ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης Λικ Φερί, ο οποίος κατηγόρησε ένα άλλο πρώην μέλος της κυβέρνησης, χωρίς να το κατονομάσει, ότι είχε παιδεραστικές σχέσεις στο Μαρόκο, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο Λικ Φερί, πρώην υπουργός Παιδείας (2002-2004), έφτασε σήμερα το πρωί στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης προστασίας ανηλίκων, διευκρίνισε η πηγή.

Προκαταρκτική έρευνα άρχισε σήμερα από την εισαγγελία του Παρισιού μετά τις κατηγορίες για παιδεραστία που διατύπωσε τη Δευτέρα ο Φερί εναντίον ενός πρώην υπουργού. Ο Φερί κατέθεσε για να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του.

Το βράδυ της Δευτέρας, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+, ο Φερί είχε δηλώσει, χωρίς να αναφέρει όνομα, ότι ένας «πρώην υπουργός» είχε «πιαστεί στο Μαρακές σε όργια με αγοράκια». Ο Φερί είχε διαβεβαιώσει ότι έχει την πληροφορία αυτή «από τις υψηλότερες αρχές του κράτους» και μάλιστα από έναν πρωθυπουργό.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο στους πολιτικούς κύκλους και πολλές προσωπικότητες της δεξιάς πλειοψηφίας τον κάλεσαν να δώσει στη δικαιοσύνη ένα όνομα και συγκεκριμένα γεγονότα.

Ο Λικ Φερί είπε πως αναφέρθηκε στην υπόθεση αυτή για να εξηγήσει ότι οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να λένε τα πάντα για την ιδιωτική ζωή των πολιτικών αξιωματούχων.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook