Ολοκληρώθηκαν από το Λιμενικό Ταμείου Νομού Χανίων οι εργασίες ανακατασκευής ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο Επιβατικό Λιμάνι της Σούδας, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες οδοστρωσίας στο Εμπορικό Λιμάνι της Σούδας στα πλαίσια των δύο συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τους αντίστοιχους αναδόχους συνολικού προϋπολογισμού 217.000,00 €. 
Τα έργα αυτά, τα οποία έχουν ενταχθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, αναβαθμίζουν σημαντικά τις λιμενικές υποδομές και την εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα και είναι τα εξής:

1. «Ανακατασκευή οδοστρωμάτων στο Επιβατικό Λιμάνι Σούδας» προϋπολογισμού 100.000,00 € με Φ.Π.Α. 

Στο έργο αυτό το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, εκτελέστηκαν εργασίες ανακατασκευής των ασφαλτικών οδοστρωμάτων του Επιβατικού Λιμένα της Σούδας, τα οποία είχαν κατασκευαστεί πριν το 1985 και τα τελευταία χρόνια είχαν υποστεί σημαντικές φθορές. Πιο συγκεκριμένα αρχικά έγινε απόξεση (φρεζάρισμα) του παλαιού φθαρμένου ασφαλτικού σε ένα μεγάλο μέρος του Επιβατικού Λιμένα και στη συνέχεια ακολούθησε κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συνολικής επιφάνειας περίπου 6.400 τ.μ.

2. «Ανακατασκευή οδοστρωμάτων και επισκευή ανωδομών στο Εμπορικό Λιμάνι Σούδας» προϋπολογισμού 117.000,00 € με Φ.Π.Α. 

Στο έργο αυτό εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής των υφιστάμενων στρώσεων οδοστρωσίας του Εμπορικού Λιμένα Σούδας με κατασκευή νέας στρώσης βάσης και θα ακολουθήσει κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο τμήμα του Εμπορικού Λιμένα που μέχρι σήμερα ήταν διαμορφωμένο με υπόβαση και βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση.
Παράλληλα θα γίνει αποκατάσταση φθορών στις ανωδομές των κρηπιδωμάτων του Εμπορικού Λιμένα Σούδας που προσδένουν τα κρουαζιερόπλοια, όπου έχουν αποκαλυφθεί οι ράβδοι οπλισμού στην επιφάνεια της οπλισμένης πλάκας του καναλιού των παροχών, ενώ τμήμα της ανωδομής που έχει υποστεί σημαντική φθορά θα καθαιρεθεί και θα ανακατασκευαστεί με σκυρόδεμα.
Το έργο αυτό προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2014.
Και τα δύο παραπάνω έργα είναι πολύ σημαντικά και απαραίτητα για την ασφάλεια των επιβατών και των οχημάτων, αλλά κυρίως για την αναβάθμιση της εικόνας του Λιμένα της Σούδας που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού, καθώς από αυτόν διακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες τόσο της ακτοπλοΐας όσο και της κρουαζιέρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook