Στο σπίτι του στο Τελ Αβίβ βρέθηκε νεκρός ο Ισραηλινός μεγιστάνας της ακτοπλοΐας Σάμι \’Οφερ, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο σκάνδαλο για τις επιχειρηματικές επαφές με το Ιράν, μετέδωσε το τηλεοπτικό ισραηλινό δίκτυο Channel 10.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, ο 89χρονοε Σάμι \’Οφερ, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια, πέθανε από επιπλοκές μακράς νόσου από την οποία έπασχε.

Οι ΗΠΑ τον περασμένο μήνα επέβαλαν κυρώσεις στον όμιλο Αδελφοί \’Οφερ, κατηγορώντας τον για την πώληση ενός πετρελαιοφόρου στο Ιράν. Ο Σάμι \’Οφερ και ο συνιδιοκτήτης του ομίλου, ο αδελφός του Γιούλι, είχαν αρνηθεί ότι διαπράχθηκε οποιαδήποτε παρατυπία.

Το Channel 10 δεν μετέδωσε πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του \’Οφερ και η αστυνομία δεν ανακοίνωσε οτιδήποτε σχετικό.

Ο ισραηλινός επιχειρηματικός όμιλος Ofer Brothers Group και η θυγατρική του της Σιγκαπούρης Tanker Pacific περιελήφθησαν στη μαύρη λίστα της Ουάσινγκτον με την κατηγορία ότι πραγματοποιούσαν έμμεσα εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν, ένα θέμα που έχει προκαλέσει σάλο στο εβραϊκό κράτος.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν στα τέλη Μαΐου ότι τουλάχιστον 13 πετρελαιοφόρα του ομίλου \’Οφερ έχουν πωληθεί στο Ιράν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook