«Χαμένη πήγε η στήριξη που έδωσε ο Βάμβουκας στον Λαμπρινό, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί στην ΚΕΔΕ…».
Με αυτήν την φράση σχολιάζουν στα διάφορα πολιτικά πηγαδάκια την αποτυχία του Δημάρχου Χανίων να εκλεγεί στην ΚΕΔΕ, αφού αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι η συμφωνία μεταξύ Λαμπρινού και Βάμβουκα ήταν να εκλεγεί ο πρώτος στην ΠΕΔ στην Κρήτη και στην συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων να εκλεγεί στο ΔΣ της ΚΕΔΕ. 
Ωστόσο το εγχείρημα δεν είχε επιτυχία αφού ο Δήμαρχος Χανίων δεν εκλέχτηκε στην ΚΕΔΕ όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, ενώ όλοι οι Δήμαρχοι του Ν. Χανίων τον έχουν «χρεώσει» γιατί πήγε απέναντι στην επιλογή Γιάννη Μαλανδράκη, που ήταν η επιλογή των υπολοίπων.

Υπάρχουν και μερικοί που επίσης χρεώνουν στον Δήμαρχο Χανίων ότι μέσα από την συνεργασία με τον Βασίλη Λαμπρινό, στήριξε τον εκλεγμένο πλέον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, τον «γαλάζιο» υποψήφιο στην ΚΕΔΕ. Θυμίζουμε ότι η εκλογή Λαμπρινού για Δήμαρχος Ηρακλείου στηρίχτηκε και από την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

Το αποτέλεσμα βέβαια των εκλογών στην ΚΕΔΕ είναι πως για τα επόμενο 5 χρόνια η Κρήτη δεν θα έχει εκπροσώπηση στην ΚΕΔΕ, σε αντίθεση με την προηγούμενη θητεία που ο τ. Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ήταν Αντιπρόεδρος. 
Ο Παραπολιτικός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook