Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην πορεία του Ελληνισμού και της συλλογικής μας μνήμης.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο ο λαός μας υπερασπίστηκε με ακατάβλητο σθένος την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Στις επάλξεις του αγώνα, δίδαξε έμπρακτα τη σημασία της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.

Απέναντι στη βία, την τυραννία και τη βαρβαρότητα των φασιστικών δυνάμεων, που βεβήλωναν τη μακραίωνη πορεία της Ευρώπης και τα επιτεύγματα του πολιτισμού της, η Γενιά του 1940 θα σταθεί αντάξια των ιστορικών απαιτήσεων.

Η αντίσταση της Ελλάδας στον ολοκληρωτισμό επηρέασε πολλαπλώς την εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συνέβαλε ουσιαστικά στην έκβασή του.

Η μνήμη και ο συμβολισμός της επετείου αποτελούν και σήμερα πηγή προτύπων και αξιών για την αφύπνιση της συνείδησης κάθε υπεύθυνου πολίτη.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, αλλά και να «επιστρατεύσουμε» ξανά όλες τις αρετές μας, όλες δημιουργικές μας δυνάμεις, προς τον δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας του τόπου.

Έχουμε χρέος να συνεισφέρουμε αδιάλειπτα στην ειρήνη, στην εθνική αξιοπρέπεια, στον πολιτισμό, και την επικράτηση των ανθρωπιστικών ιδεωδών ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook