Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουδαπέστη για να διαμαρτυρηθούν για την πρόταση της δεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Viktor Orban, να φορολογηθεί με 150 φιορίνια (0,5 ευρώ), κάθε μεταφερόμενο gigabyte δεδομένων.
Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Mihaly Varga δήλωσε την περασμένη Τρίτη ότι ο συγκεκριμένος φόρος κρίνεται απαραίτητος από την κυβέρνηση για να κλείσουν οι τρύπες στον προϋπολογισμό του 2015, σε μία από τις πιο χρεωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πρόταση της ουγγρικής κυβέρνησης σήμανε συναγερμό, όχι μόνο ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου στη χώρα, αλλά και η επικεφαλής Ψηφιακής Τεχνολογίας στην ΕΕ, Nellie Kroes, δήλωσε ότι η πρόταση αυτή συνιστά «ντροπή για τους χρήστες και ντροπή για την ουγγρική κυβέρνηση».
Πάνω από 36.000 άνθρωποι οργάνωσαν εκστρατεία κατά της πρότασης της ουγγρικής κυβέρνησης για επιβολή φόρου στο internet στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν μαζέψει υπογραφές για να μην επιβληθεί ο συγκεκριμένος φόρος.
Οι διοργανωτές των διαμαρτυριών δήλωσαν το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση φόρος θα μπορούσε να εμποδίσει την πρόσβαση στα δεδομένα του διαδικτύου σε φτωχές περιοχές, θα καθηλώσει τις μικρές επιχειρήσεις και θα περιορίσει τους επικριτές της κυβέρνησης, οι οποίοι χρησιμοποιούν κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφραστούν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook