«Το έπος του ’40, που καταγράφηκε στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, εμπνέει και διδάσκει. Δίνει σε όλους μας, τη δυνατότητα να αντλήσουμε διδάγματα ενότητας και συστράτευσης στην τελευταία μάχη για την έξοδο της πατρίδας μας από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας», τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός, ακόμη, επισημαίνει ότι τη μέρα αυτή τιμούμε «εκείνους τους ήρωες που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εκείνους που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και του ναζισμού, αφήνοντας σε όλους μας ακατάλυτες παρακαταθήκες, εκείνους που έκαναν τον ελεύθερο κόσμο να μιλά για το μεγαλείο και την προσφορά της Ελλάδας στους κοινούς αγώνες».

«Προχωρούμε τώρα, με πίστη στην πατρίδα μας και εμπιστοσύνη στους Έλληνες, με στέρεα και σίγουρα βήματα, να πετύχουμε την ανάταξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας», συνεχίζει ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας ότι «οι θυσίες που έγιναν από όλους αποδίδουν, ήδη, απτά αποτελέσματα», ενώ τονίζει πως «η αρχή έγινε και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει».

«Η νίκη στην αδυσώπητη αυτή σύγκρουση θα είναι για όλους τους Έλληνες γιατί όλοι οι Έλληνες θα μπορούμε πια να πορευτούμε σε νέους δρόμους προοπτικής και ελπίδας» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

protothema.gr