Αποζημίωση 438 χιλιάδων δολαρίων κέρδισε από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας η Τζίλιαν Σνέντον, η οποία με την κατάθεσή της έστειλε στη φυλακή έναν ομογενή πρώην υπουργό, για παιδεραστία και διάθεση ναρκωτικών σε ανηλίκους, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε ότι κακώς απολύθηκε από την θέση της μετά τις αποκαλύψεις της.

Η Σνέντον, που εργαζόταν στο γραφείο του πρώην υπουργού Μίλτου Ορκόπουλου, και ενημέρωσε την αστυνομία ότι ο ομογενής, ενώ ήταν έγγαμος και υπουργός, είχε ερωτικές σχέσεις με ανήλικα αγόρια.

Μετά τις αποκαλύψεις της παύτηκε από την θέση της, διεκδίκησε αποζημίωση και χθες δικαιώθηκε.

Το 2008 ο Ορκόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 χρόνων με την υποχρέωση να εκτίσει τουλάχιστον τα 9 χρόνια, πριν έχει το δικαίωμα πρόωρης αποφυλάκισης.

Ο Ορκόπουλος είχε βρεθεί ένοχος στις 30 από τις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα αγόρια και ναρκωτικά.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο Ορκόπουλος έδινε πολλές φορές ενδοφλέβια ηρωίνη σε ένα ανήλικό αγόρι και στη συνέχεια έκαναν έρωτα.

Το αγόρι εθίστηκε στην ηρωίνη και ο Ορκόπουλος, εκμεταλλευόμενος την εξάρτησή του αυτή, τον εφοδίαζε με ναρκωτικά και αλκοόλ και το υποχρέωνε να κάνουν έρωτα επί μια δεκαετία.

Ο Ορκόπουλος, που καθαιρέθηκε από τη θέση του υπουργού Ιθαγενών, αργότερα παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Αρχικά είχε ισχυριστεί ότι είναι αθώος.