Εξηγήσεις για τις τεράστιες μειώσεις των επιδοτήσεων στην ελαιοκαλλιέργεια με την πρόταση της Κυβέρνησης για την νέα ΚΑΠ, ζητά ο ΣΕΔΗΚ με επείγον το αρ. 66/20-10-14 έγγραφο του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποιο κοινοποιεί και στην Περιφέρεια Κρήτης , τους Βουλευτές και άλλους Φορεις.

Ήδη το έγγραφο αυτό του ΣΕΔΗΚ διαβίβασαν με έγγραφα τους στην Βουλή οι Βουλευτές Αυγενάκης, Διακάκη και Κριτσωτάκης, επισημαίνοντας τα ευλόγα ερωτήματα που αναφέρονται σε αυτό και ζητώντας να υπάρξει απάντηση τους από το Υπουργείο.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, ενώ παράγοντες του Υπουργείου προβαίνουν σε συνεχείς επεξηγηματικές ανακοινώσεις για τις θετικές ρυθμίσεις που γίνονται με την ΚΑΠ για άλλες καλλιέργειες, αποφεύγονται παντελώς αναφορές για την Ελαιοκαλλιέργεια.

Όμως, όπως προκύπτει από τα συνοπτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν επίσημα στην Βουλή από τον κ. Υπουργό ΥπΑΑΤ, στην Περιφέρεια \”Δενδρώδεις καλλιέργειες\” – στην οποια υπάγεται και η Ελαιοκαλλιέργεια, κατανέμεται συνολική έκταση 9,7 εκατ. στρέμματα και συνολικό πόσο ενισχύσεων 470 εκατ. ευρω. Επομένως με απλή διαίρεση διαπιστώνεται , ότι η μέση επιδότηση ανά στρέμμα στην ελαιοκαλλιέργεια θα είναι μόλις 48,5 ευρω ανά στρέμμα.

Έτσι, αν αληθεύουν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν και δεν διαψεύστηκαν, ότι η μέση επιδότηση στην ελαιοκαλλιέργεια ήταν 152,9 ευρω ανά στρέμμα, είναι φανερό ότι θα υποστεί μια τρομακτική μείωση της τάξεως 68,3 %, η οποια προστιθέμενη στις πάνω από 60% απώλειες του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, που προκάλεσαν οι καύσωνες της περσινής Άνοιξης, θα προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών και θα οδηγήσει σε πλήρη εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας.

Διαβάστε τo πληρες Έγγραφο του ΣΕΔΗΚ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook