Για δυο μάρκες αυτοκινήτων θα ενημερωθούν οι ιδιοκήτες με επιστολή από τις εταιρείες, προκειμένου να επισκεφθούν άμεσα κέντρο τεχνικής εξυπηρέτησης.

Hundai

Στην ανάκληση συνολικά 2.893 αυτοκινήτων μάρκας HYUNDAI FD i30 που παρήχθησαν από την 1η Ιουνίου 2007 έως την 31η Μαρτίου 2008 προχωρά η εταιρεία HYUNDAI HELLAS Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε.

Η ανάκληση πραγματοποιείται λόγω ενός «μη φυσιολογικού θορύβου» που ενδέχεται να εμφανιστεί στον άξονα του τιμονιού, στον οποίο – σε ακραίες καταστάσεις – μπορεί να λασκάρουν ακόμα και οι βίδες.
Συγκεκριμένα η ανάκληση αφορά τα οχήματα με αριθμό πλαισίου από KMHDC51DP8U007693 έως και KMHDC81UP8U009681.
Η εταιρεία πάντως ανακοινώνει ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα».
Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων HYUNDAI σε όλη την Ελλάδα, για προληπτικό έλεγχο και σύσφιξη των βιδών του άξονα τιμονιού εάν χρειάζεται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Skoda

Για αλλαγή του φίλτρου καυσίμου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση καλεί η εταιρεία ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ 2.013 αυτοκίνητα μάρκας Skoda Fabia II και Skoda Roomster.

Πρόκειται για μοντέλα παραγωγής των ετών 2011-2014 και για τα οποία υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής σε περίπτωση ρωγμής στο φίλτρο.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, με την οποία καλούνται να επισκεφθούν άμεσα κάποιο Κέντρο Τεχνικής Εξυπηρέτησης Skoda.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook