Άρχισε η καταγραφή των ζημιών από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ στην τελική ευθεία έχει μπει η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Σήμερα πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος υποδοχής αιτημάτων για αποζημίωσης επαγγελματικών χώρων κατατέθηκαν 142 αιτήσεις στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Υπεύθυνη για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους είναι η Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (υπουργείο Ανάπτυξης).

Οι πληγείσες επιχειρήσεις πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση σχετικά με τις ζημίες από τις πλημμύρες (Το fax της πολιτικής προστασίας είναι 2132063638).

Από την Περιφέρεια Αττικής το κόστος αποκατάστασης των ζημιών για έργα που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας αποτιμάται σε 900.000 ευρώ, ενώ η τελική εκτίμηση του κόστους για το σύνολο των έργων αποκατάστασης θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων.

Νωρίτερα, το ίδιο ποσό πιστώθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η Περιφέρεια υπέβαλε σήμερα άμεσα στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) αίτημα για λήψη απόφασης οριοθέτησης των περιοχών (και των δήμων) όπου υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook