Το 58ο ανταλλακτικό παζάρι διοργανώνει το δίκτυο ανταλλαγών Χανίων την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη, στις 2/11 από τις 11.00 – 13.00 το μεσημέρι, στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων.

Όπως αναφέρει το δίκτυο σε ανακοίνωσή του:

\”Τη στιγμή που ο μοναδικός ρόλος που μας έχει απομείνει είναι αυτός του θεατή των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων, τη στιγμή που νιώθουμε ανήμποροι να ελέγξουμε τα εκατοντάδες σενάρια που αφορούν τις ζωές μας, η επιστροφή στη ζωή της “κοινότητας” και η δημιουργία αυτοοργανωμένων δομών που κανείς δε μπορεί να μας στερήσει, πιθανώς να αποτελεί τη μοναδική διέξοδο ακόμα και για την ίδια την επιβίωση.

Είμαστε ένα ανοιχτό δίκτυο ανθρώπων που ονειρευόμαστε μια άλλη πραγματικότητα πιο ανθρώπινη, μια ζωή με αξιοπρέπεια, ένα οικονομικό σύστημα πιο δίκαιο, που να μην ευνοεί τους λίγους και επιβαρύνει τους πολλούς, που να μην αποκλείει ανθρώπους αφήνοντάς τους στο περιθώριο. Προσπαθώντας να κάνουμε ένα μικρό βηματάκι προς αυτή την κατεύθυνση στήσαμε ένα δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργεί με την άμεση ανταλλαγή ή τη χρήση του εναλλακτικού νομίσματος (Μονάδα) που χρησιμοποιούμε για να διευκολύνουμε τις ανταλλαγές μας.

Ακόμα και αν οι προσπάθειές μας στο παρελθόν έφτασαν στο σημείο να φθίνουν, οφείλουμε να ξαναπάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας γιατί το ζήτημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook