Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας καίει τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού που ζητούσε φακελάκι από καρδιοπαθή που έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της επέμβασής της και τον θάνατο του ασθενούς.
Ο 66χρονος είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό με βαριά καρδιολογική πάθηση και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του Mega οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Σουλτάνα Μαριανού «ο 66χρονος είχε παλαιό έμφραγμα μυοκαρδίου του οπισθίου τοιχώματος της αριστερής κοιλίας, εκτεταμένο πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου προσθίου τοιχώματος αριστερής κοιλίας και κορυφής ηλικίας τριών εβδομάδων, πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου και βαριά στεφανιαία νόσο».
Ο άτυχος άντρας εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 25 Ιουνίου, αλλά παρόλα αυτά μπήκε στο χειρουργείο στις 12 Ιουλίου. Όπως τόνισε o Βασίλης Γιαννακόπουλος συγγενής του 66χρονου, ο καρδιοχειρουργός απειλούσε ότι αν δεν έπαιρνε το φακελάκι δεν θα τον χειρουργούσε, ενώ έλεγε στον ασθενή ότι αν δεν προχωρήσει η συμφωνία θα του δώσει εξιτήριο. Τα παζάρια διήρκησαν 18 μέρες με αποτέλεσμα η υγεία του ασθενούς να επιδεινωθεί και να χάσει τη ζωή του.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο 66χρονος δεν ήταν η μοναδική περίπτωση κατά την οποία ο καρδιοχειρουργός λειτουργούσε κατά αυτόν τον τρόπο: Άλλοι δύο ασθενείς εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια της υπ[όθεσης και κατήγγειλαν ότι είχε ζητήσει και από αυτούς φακελάκι. Ο ένας μάλιστα που είναι άνεργος και του το ανέφερε, πήρε την απάντηση ότι «πρέπει να βρεις 1500 ευρώ γιατί για εμένα δεν με νοιάζει αλλά πρέπει να πληρώσω το team και δεν πρόκειται να τα βάλω από την τσέπη μου».
Εναντίον του καρδιοχειρουργού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος και έχει αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, αν και έχει παραπεμφθεί από τον Ιούλιο στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης, τέσσερις μήνες μετά ακόμ,η δεν έχει ληφθεί απάντηση.
Όμως αν και έχει παραπεμφθεί από τον Ιούλιο στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης, ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook