«Ανοιχτό» αφήνει το θέμα της παραχώρησης του αεροδρομίου Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά, ο αναπληρωτής υπ.Εθνικής Άμυνας κ.Μπεγλίτης απαντώντας σε σχετική αναφορά της βουλευτού Χανίων κ.Ευαγγελίας Κουρουπάκη. 

Όπως προκύπτει από την απάντηση του κ.Μπεγλίτη, το αεροδρόμιο του Μάλεμε δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των ακινήτων τα οποία θα «αξιοποιηθούν-εκποιηθούν».

Μάλιστα στην απάντησή του προς την κα Κουρουπάκη, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει πως σκοπός είναι σε πρώτο στάδιο να εφαρμοστεί η απόφαση του 2010 για την δημιουργία στο Μάλεμε ενός αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας και Αεραθλητισμού και στην συνέχεια να επανεξεταστεί το θέμα της παραχώρησης στον δήμο Πλατανιά.

Επιπλέον και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, οι επιτελείς του ΥΠΕΘΑ θα έβλεπαν θετικά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κουαρτέτου που θα αποτελείται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον Δήμο Πλατανιά.

Στόχος θα είναι μέσω των τεσσάρων αυτών φορέων να εξασφαλιστεί η χρήση του αεροδρομίου του Μάλεμε, για αεραθλητισμό, πάρκο αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, μουσειακός χώρος της Πολεμικής Αεροπορίας και παράλληλα να αποτελεί ένα αεροδρόμιο σε εφεδρεία προκειμένου να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί – εάν χρειαστεί – και από την πολεμική αεροπορία.

Να σημειωθεί πως φέτος – έως τώρα - δεν κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός του μετοχικού ταμείου αεροπορίας για ενοικίαση εκτάσεων του αεροδρομίου για αγροτικές καλλιέργειες, κάτι που δείχνει μια θετική στάση του ΥΠΕΘΑ στο θέμα της αξιοποίησης του χώρου του αεροδρομίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η απάντηση του αναπλ.ΥΠΕΘΑ κ.Π.Μπεγλίτη