Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, αφού έλυσε μία απορία... χρόνων για τον τονισμό του επιθέτου του σημειώνοντας ότι είναι Νίκος Παντέλης και όχι Παντελής, εξέφρασε την άποψη ότι ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου δεν είναι σωστός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς: 

«Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο είχαμε πει εξ αρχής ότι δεν θα δώσουμε τόσο πολύ μεγάλη βαρύτητα, με την έννοια ότι το μυαλό μας είναι στο κυριακάτικο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα, γι’ αυτό και επιλέξαμε μία ενδεκάδα με τέσσερις-πέντε αλλαγές και που κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού φτάσαμε να παίζουμε με έξι-επτά νεαρούς παίκτες, που μέχρι πέρσι έπαιζαν στη δεύτερη ομάδα, με την έννοια να πάρουνε κάποιες εμπειρίες, γιατί κακά τα ψέματα έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα στη Football League νομίζω ότι η ομάδα θα πρέπει να χρειαστεί όλους τους ποδοσφαιριστές. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου θεωρώ σε δύο περιπτώσεις, ειδικά στην περίπτωση του Θέου θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί και να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν τυχεροί στο πέναλτι, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι, αλλά εν πάση περιπτώσει αφού το έδωσε ο διαιτητής το έχασαν τα Χανιά. Από εκεί και πέρα επιλέξαμε, όπως είπα και στην αρχή, μία ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, κρατώντας στον πάγκο έμπειρους παίκτες, γιατί για εμάς προέχει το πρωτάθλημα. Απ’ όλους τους μικρούς είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και αυτό νομίζω είναι το κέρδος σήμερα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα των Χανίων και στον Σούλη, γιατί είναι μία καλή ομάδα και να της ευχηθώ το καλύτερο στη συνέχεια. Για εμάς από αύριο το μυαλό μας είναι αποκλειστικά και μόνο στο παιχνίδι του Εύοσμου με τον Αγροτικό Αστέρα».

Για τον ΑΟΧ σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε στα πλέι οφ ανόδου: 

«Κοιτάξτε να δείτε, είναι μία διαφορετική ομάδα, είναι διαφορετικός ο προπονητής, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα των Χανίων έχει δυναμική και πολύ κόσμο που βοηθάει, αλλά ο Σούλης που είναι δίπλα είναι και ο πιο αρμόδιος, δεν είναι σωστό να μπω σε χωράφια άλλων. Νομίζω όμως ότι είναι μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα, γιατί είναι μία ομάδα με δυναμική». 

Για τον θεσμό του Κυπέλλου και την υπόθεση πρόκρισης στον 8ο όμιλο:

«Εμείς αυτή τη στιγμή και πριν από το παιχνίδι δεν είχαμε πολλές ελπίδες. Θεωρώ ότι έτσι όπως γίνεται ο θεσμός για μένα δεν είναι σωστός, με την έννοια ότι το Κύπελλο είναι ένας θεσμός εκπλήξεων. Αυτή τη στιγμή στις λεγόμενες μικρές ομάδες αν θέλετε της Β’ Εθνικής κατηγορίας έτσι όπως γίνεται αυτή η διαδικασία δεν τους δίνει καμία δυνατότητα να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Γιατί αλλιώς ξεκίνησε απ’ ότι είχα διαβάσει, ότι οι ομάδες της κατώτερης κατηγορίας θα παίξουν στο γήπεδό τους με τους πιο μεγάλους, βλέπετε όμως ότι αυτό το πράγμα δεν γίνεται. Για εμένα αν θέλετε την προσωπική μου άποψη είναι λάθος αυτή η διαδικασία όπως γίνεται, γιατί κακά τα ψέματα άντε μία ομάδα από τη Β’ Εθνική να προκριθεί και θυμηθείτε τι θα γίνει στα επόμενα παιχνίδια. Ίσως δεν θέλουνε για εμπορικούς λόγους, θέλουνε στους 16 και στους 8 να παίζουν της Α’ Εθνικής ομάδες. Από εκεί και πέρα στον όμιλο μας θα πρέπει να περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Παναιτωλικού και νομίζω σε ενδεχόμενη νίκη, αν νικήσει ο Παναθηναϊκός, είναι η μία ομάδα αυτή. Αλλά για μένα είναι λάθος όλη η διαδικασία έτσι όπως έχει γίνει. Δεν επιτρέπει στις λεγόμενες μικρές ομάδες να μπορέσουν να κάνουν την έκπληξη στο Κύπελλο και κακά τα ψέματα κοιτάξτε φερ’ ειπείν τι γίνεται στην Αγγλία».


Απομαγνητοφώνηση
: Λευτέρης Αντωνακάκης