Τεράστιες καταστροφές στα νότια παράλια του Δήμου Φαιστού από τη φοβερή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα και που δεν είχε προηγούμενο, όπως λένε οι παλιοί, καθώς έπεσαν πάνω από100 χιλιοστά νερό, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στα δύο τα νότια παράλια…

Το “e-mesara.gr” παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή το θέμα και είναι σε συνεχή επαφή με κατοίκους όλων των οικισμών, καθώς και με το Δήμο Φαιστού.

Οι παραλιακοί οικισμοί του Δήμου Φαιστού που πλήγηκαν ιδιαίτερα ήταν οι:

* Καλοί Λιμένες: Πήρε 2 αυτοκίνητα το νερό και τα κατέβασε χαμηλά στην πλατεία. Επίσης η δυνατή βροχή κατέβασε μπάζα σε σπίτια και δρόμους.

* Καραβόβρυση – Χρυσόστομος: Κόπηκε ο δρόμος που ενώνει τους δύο παραλιακούς οικισμούς, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν παραθεριστές στο Χρυσόστομο που είχαν κατέβει για το τετραήμερο. Τελικά με παρέμβαση μηχανήματος του Δήμου Φαιστού που πήγε στην περιοχή, καθαρίστηκε ο δρόμος και οι άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν. Πάντως στο Χρυσόστομο μπήκαν νερά και μπάζα σε σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr”

* Ο δρόμος Χρυσόστομος προς τη Βίλα Σφηνιά, παραμένει κλειστός.

* Αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ μόνο η διέλευση των οχημάτων από και προς τα Πλατιά Περάματα μέσω Αντισκαρίου, αλλά οι ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο είναι πολύ σημαντικές.

* Δεν έχει αποκατασταθεί η συγκοινωνία από Πλατιά Περάματα προς Καλούς Λιμένες, καθώς σε ένα τουλάχιστον σημείο η βροχή πήρε το δρόμο ο οποίος έχει «κουφώσει» από κάτω και χρειάζεται ανακατασκευή.

* Ο δρόμος προς Τζίγκουνα είναι κλειστός και θα γίνουν προσπάθειες μήπως και ανοίξει αύριο.

* Τις μεγαλύτερες καταστροφές τις έχει υποστεί η περιοχή του Τζίγκουνα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και η βροχή πήρε θερμοκήπια. Επίσης καταστράφηκαν ολοσχερώς υπαίθριες καλλιέργειες, κυρίως ντομάτας που υπήρχαν στην περιοχή.

\"https://flashnews.gr/Image.ashx?fid=176685&w=0&q=80\"

Γ. Αρμουτάκης: Άμεση κινητοποίηση…

Μιλώντας στο “e-mesara.gr” πριν λίγο ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης τόνισε ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού. Στην περιοχή των Καλών Λιμένων βρίσκεται ο ένας φορτωτής του Δήμου και στην περιοχή των Πλατιών Περαμάτων ο άλλος. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται και δυο μηχανήματα της Περιφέρειας που συντηρούσαν το δρόμο.

– Φέραμε τους χειριστές το απόγευμα και βοήθησαν σημαντικά στο άνοιγμα του δρόμου, μας είπε και συνέχισε: «Αύριο το πρωί θα φέρουμε ξανά τους χειριστές για να συνεχίσουν την προσπάθεια να ανοίξουμε το δρόμο για τον Τζίγκουνα. Επίσης ο Δήμος το πρωί θα ενημερώσει τις υπηρεσίες για να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook