Με τον υπουργό Δικαιοσύνης και γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, Ερικ Χόλντερ, συναντήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των πολιτικών του επαφών στην Ουάσινγκτον. 
Ο κ. Χόλντερ εκφράζοντας την ικανοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης για τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελλάδας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχάρη τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ για την επιτυχή Προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε..

\"\"

Σημείωσε, δε, πως θα επισκεφτεί εκ νέου την Αθήνα είτε με την παρούσα είτε με άλλη ιδιότητα κι επεσήμανε πως η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα κι ένας πραγματικός σύμμαχος των Η.Π.Α. σε μια ολοένα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Επιπλέον, ζήτησε τη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση άμεσων προκλήσεων ασφάλειας όπως το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) και των ξένων μαχητών.

Ο κ. Κικίλιας με τη σειρά του εξέφρασε ικανοποίηση για το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και επεσήμανε την αξιοσημείωτη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πλευρά σε όλα τα επίπεδα, πρωτίστως, δε, του οικονομικού, τονίζοντας παράλληλα πως η ασφάλεια της χώρας είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικονομική και πολιτική της σταθερότητα. Δήλωσε, επίσης, πως είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα μια σταθερή κι ασφαλής χώρα.

\"\"

Στο Λευκό Οίκο, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Π.Α., κ.κ. Τσάρλι Κάπτσιν  και Άβερι Αλφρα, με τα οποία αντάλλαξε απόψεις για τρέχοντα θέματα ασφάλειας και διεθνούς τρομοκρατίας.

Η επίσκεψη στην Ουάσινγκτον ολοκληρώθηκε στο State Department και τη συνάντηση με τη Συντονίστρια επί θεμάτων αντιτρομοκρατίας,  κυρία Τίνα Καϊντάνοβ.  

Η ίδια τόνισε την επιτακτική ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ξένων μαχητών με την ανταλλαγή πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα, κυρίως μέσω της αξιοποίησης υφιστάμενων θεσμών και διαδικασιών όπως η Interpol και το σύστημα Σένγκεν.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε την αμερικανική πλευρά ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των Η.Π.Α. και της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook