Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και οι Εκδόσεις Γκοβόστη διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Heinz A. Richter «Η Μάχη της Κρήτης». 
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 στις 19.30΄ στο Μικρό Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, παρουσία του συγγραφέα.
Ο Heinz A. Richter είναι Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής και Κυπριακής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Mannheim. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετών για θέματα σχετικά με την νεώτερη ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου. Έξι βιβλία του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα ελληνικά. Το 2000 τιμήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.
Στο βιβλίο «Η Μάχη της Κρήτης» παρουσιάζεται με κριτικό πνεύμα το σύνολο των γερμανικών, αγγλικών, αυστραλιανών και νεοζηλανδικών πρωτογενών και δευτερογενών πηγών και αναλύονται οι πολιτικές, διπλωματικές, στρατηγικές και επιχειρησιακές πτυχές του σημαντικού αυτού ιστορικού γεγονότος.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι: Σταμάτης Λυμπερόπουλος, Διδάκτωρ Αρχαιολογίας, Κωστής Μαμαλάκης, Επιμελητής Νεώτερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, Ανδρέας Στεργίου, Λέκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βαγγέλης Τζούκας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, Αλέξης Καλοκαιρινός.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα παραμείνει ανοικτό από τις 19.00 – 22.00 την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook