Αντιπροσωπεία 16 Γερμανών Καθολικών θεολόγων που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη Κρήτη στο πλαίσιο εκπαιδευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού με επικεφαλής την κ. Μπεάτε Ντένφελντ, τοπική εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια όπου τους υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου. 

Καλωσορίζοντας τους Γερμανούς θεολόγους η κ. Βρέντζου αναφέρθηκε στα συγκρητικά πλεονεκτήματα της Κρήτης που στηρίζονται στο τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, και τον πολιτισμό. Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης προχώρησε σε συνοπτική ενημέρωση για την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα, την Κρητική διατροφή με τον τουρισμό, επισημαίνοντας ειδικότερα ότι η Κρήτη προσφέρεται για θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό καθώς διαθέτει πληθώρα από μοναστηριακά και θρησκευτικά μνημεία. 

Οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και τον ενθουσιασμό τους για την Κρητική φιλοξενία, μίλησαν με θερμά λόγια για την θρησκευτική-πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, και ότι στη Γερμανία θα μεταφέρουν την θετική εμπειρία που βιώνουν κατά την παραμονή τους στο νησί μας. Μάλιστα δήλωσαν «πρεσβευτές» της Κρήτης στη Γερμανία, και ειδικά στον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό.