Πολλές «γκρίζες ζώνες» εντοπίζει στην κυβερνητική ρύθμιση των κόκκινων δανείων η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, το προσχέδιο της οποίας είδε το φως της δημοσιότητας.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι «είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών μας», ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη των κοινωνικών εταίρων, αλλά και ότι για άλλη μια φορά «δίνονται υπερεξουσίες στις συστημικές τράπεζες και ουσιαστικά τους δίνει το πάνω χέρι για το ποιος θα ενταχθεί στη ρύθμιση και ποιος όχι».

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ.Καββαθάς ανέφερε ότι: «Είδε το φως της δημοσιότητας και περιήλθε στα χέρια μας ατύπως το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η ρύθμιση αυτή που έγινε χωρίς τη διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων έχει πολλές γκρίζες ζώνες και είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών μας».
«Για άλλη μια φορά δίνονται υπερεξουσίες στις συστημικές τράπεζες και ουσιαστικά τους δίνει το πάνω χέρι για το ποιος θα ενταχθεί στη ρύθμιση και ποιος όχι. Με αυτό τον τρόπο όμως, δεν λύνονται ούτε τα ουσιαστικά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ούτε και της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία» προσθέτει ο κ. Καββαθάς.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook