Δεν ήταν μόνο εύστοχος, αλλά και γρήγορος ένας τελειόφοιτος του Κολεγίου Bryan στις ΗΠΑ, αφού κατάφερε να πετύχει ένα λέι-απ, μια ελεύθερη βολή, ένα σουτ τριών πόντων και ένα -απίστευτο- καλάθι από το κέντρο του γηπέδου μέσα σε 80 δευτερόλεπτα!

Μάλιστα ο Γκουστάβο Έιντζελ Ταμάγιο τα πέτυχε όλα αυτά έχοντας τραυματιστεί στο ένα του δάχτυλο, παίζοντας ποδόσφαιρο, που είναι και το σπορ που προτιμά.

Τα χρήματα που κέρδισε αφορούν αποκλειστικά στα δίδακτρα του κολεγίου στο οποίο σπουδάζει, κι έτσι ο νεαρός θα ολοκληρώσει τις σπουδές του χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει σχεδόν τίποτα ακόμα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν έχει παίξει μπάσκετ ποτέ, ενώ είναι μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου του κολεγίου. Έχει μεγαλώσει στο Λονδίνο με τους γονείς και τα δυο του αδέρφια. Πρόκειται για μια φτωχή οικογένεια που ανακουφίστηκε πολύ από το βραβείο του 23χρονου Γκουστάβο: «Η μαμά μου έκλαιγε, ο μπαμπάς ήταν πιο ψύχραιμος» λέει στο NBC. Όσο για το όνειρό του: «Το όνειρό μου είναι απλώς να τα καταφέρω, να τα καταφέρω στη ζψή».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook