Η ομάδα ConQueer Heraklion παρουσιάζει στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού το ντοκιμαντέρ \”Call me Kuchu\”. Πρόκειται για ένα από τα πιο \”δυνατά\” ντοκιμαντέρ που έχει αναδείξει η 7η τέχνη, με πάνω από 20 διεθνή βραβεία.
Υπόθεση:
Το \”Call me Kuchu\” μας μεταφέρει στην άκρως ομοφοβική Ουγκάντα και μας ξεδιπλώνει, με τον πιο συγκινησιακό τρόπο, τη ζωή του δασκάλου και ακτιβιστή των LGBT δικαιωμάτων David Kato, του οποίου η άγρια δολοφονία το 2011 προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.
Ο Kato ήταν ένας θαρραλέος επίμονος άνδρας, οι μάχες του οποίου ενέπνευσαν, μετά το θάνατό του, τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά την υφήλιο. Στο φιλμ μιλάει μεταξύ άλλων για τη δικαστική διαμάχη με τοπικό έντυπο, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών και τις διευθύνσεις τους (ανάμεσά τους και τη δική του), με τον τίτλο «Κρεμάστε τους».
Μέρες πριν δολοφονηθεί, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η πρακτική της εφημερίδας, με πρόσχημα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, ενίσχυε το κλίμα βίας και μίσους, έθετε σε απειλή τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των εικονιζόμενων, προσβάλλοντας παράλληλα και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στην αίθουσα Ελύτη, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το \”Φαγητό με την αγάπη μας\” είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook