Οι συζητήσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η συγχώνευση των Εθνική-Eurobank δρομολογείται αμέσως μετά τη διενέργεια των stress tests. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε είχαμε δύο συναντήσεις του διοικητή της ΕΤΕ κ. Απόστολου Ταμβακάκη η μια εκ των οποίων ανεπίσημη με τον πρωθυπουργό που αποκάλυψε το Newscode.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα αφορά μόνο το ελληνικό σκέλος της Eurobank ενώ οι υπόλοιπες θυγατρικές της τράπεζας θα εισφερθούν στον διεθνή τραπεζικό βραχίονα του ομίλου Λάτση την EFG Group.
Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερωθούν κεφάλαια για τη νέα τράπεζα ενώ ταυτόχρονα θα περιορίσουν και το ποσοστό του ομίλου Λάτση στο συγχωνευμένο σχήμα. Παρ όλα αυτά είναι αναμενόμενο ότι ο όμιλος Λάτση θα αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο της νέας τράπεζας.
Τη συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να ακολουθήσει ευρείας έκτασης αναδιάρθρωση του δικτύου τους με συνέπεια και τον περιορισμό του προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τιμόνι της νέας τράπεζας θα έχει η σημερινή διοίκηση της Εθνικής υπό τον κ. Ταμβακάκη ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του ομίλου Λάτση στον οποίο έχει διατελέσει κορυφαίο στέλεχος πριν μετακομίσει στην Εθνική.
Από το υφιστάμενο διοικητικό σχήμα της Eurobank αυξημένες πιθανότητες να αξιοποιηθεί σε θέση υποδιοικητή στη νέα τράπεζα έχει ο κ. Νανόπουλος.
newscode.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook