Παγωνιά, χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από νωρίς φέτος, χαρακτηρίζοντας τον χειμώνα, ως τον πιο ψυχρό της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη.

Τα χειμωνιάτικα φαινόμενα θα είναι έντονα και δεν θα ολοκληρωθούν πριν τον Απρίλιο, ενώ ο ήλιος θα κάνει σπάνιες εμφανίσεις!

«Ο χειμώνας του 2014-15 θα είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη \”απόψυξη\” ούτε καν τον Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο» λέει χαρακτηριστικά ο Γερμανός μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιουνγκ.

Οι περιοχές της βορειοανατολικής Ευρώπης προβλέπεται να δουν τον χειμώνα να έρχεται νωρίς φέτος, με τον παγερό αέρα και τις υψηλές ποσότητες χιονιού να χαρακτηρίζουν τη σεζόν.

Στην κεντρική Ευρώπη, θα δουν πάγο και χιόνι, ενώ σε πολλές περιοχές της νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ο χειμώνας προβλέπεται βροχερός.

Οι μετεωρολόγοι βέβαια, υπόσχονται να το διευκρινίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, έχοντας ακόμη περισσότερα δεδομένα.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook