Στους 192 ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα, 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, ενώ οι νεκροί είναι 14.

Ο αριθμός αυτός ανακοινώθηκε επισήμως την ώρα που περίπου 500 στρατιώτες και εθελοντές επαναλάμβαναν σήμερα τις έρευνες για τους αγνοουμένους, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή επανελήφθησαν παρά την κακοκαιρία, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ταξίαρχος Τζαγιάναθ Τζαγιαβίρα. «Ο κίνδυνος να σημειωθούν και άλλες κατολισθήσεις στην περιοχή και η δυσκολία να εκτιμηθεί η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές καθιστούν τις επιχειρήσεις δύσκολες», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάσκα πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή αργότερα σήμερα. Ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών Μαχίντα Αμαραουίρα δήλωσε αργά χθες το βράδυ πως περίπου 150 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται θαμμένοι στη λάσπη, προσθέτοντας πάντως πως οι αρχές «καταβάλλουν προσπάθειες για να ανακοινώσουν έναν οριστικό αριθμό».

Υπολογίζεται πως παρασύρθηκαν 3,5 χιλιόμετρα εδάφους, με τη λάσπη να θάβει περίπου 150 πρόχειρα κτισμένες κατοικίες, στις οποίες ζούσαν άνθρωποι που εργάζονται στις φυτείες τσαγιού της περιοχής. 
newsbeast.gr