Ένας 43χρονος αλλοδαπός συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

"Συνελήφθησαν, χθες (29.10.2014) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Κονγκό, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία, καθώς και 50χρονος αλλοδαπός υπήκοος Κονγκό, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ο 43χρονος παρέδωσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήριο) αρχών Κονγκό στον 50χρονο, σε εξωτερικό χώρο του Αεροδρομίου, προκειμένου αναχωρήσει από τη χώρα, με προορισμό τη Γαλλία και ο 50χρονος παρέδωσε στον 43χρονο το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.