Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Χανίων είναι στην κυριολεξία τραγική!

Τα ράφια παραμένουν άδεια και ουδείς μπορεί να δώσει λύση, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει η αγορά τροφίμων για την ενίσχυσή του και ενώ οι δωρεές έχουν μειωθεί.

Οι άποροι που επανειλημμένα έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή αυτή πραγματικότητα, βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και όπως φαίνεται, το θέμα ίσως να μην λυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με αυτήν την αγωνία ζει μία από τις δικαιούχους, η κα Ρεγγίνα Κλάουσεν, η οποία τα τελευταία 31 χρόνια κατοικεί στα Χανιά και ως άπορη πλέον, στηρίζεται στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου προκειμένου να επιβιώσει.

Έχοντας φτάσει σε απόγνωση, σήμερα έκανε σχετική καταγγελία στα ΜΜΕ για το θέμα.

\"\"
Η κυρία Κλάουσεν, όπως θα δείτε παρακάτω, αναφέρει ότι εδώ και αρκετό καιρό τα ράφια του Παντοπωλείου, από το οποίο πάρα πολλές οικογένειες προμηθεύονται τρόφιμα από εκεί, είναι άδεια.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης στην κάμερα της ΝΕΑΣ Τηλεόρασης Κρήτης, ο οποίος δήλωσε ότι προχωράει ο διαγωνισμός και δεσμέυτηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα έχει γίνει η απαραίτητη προμήθεια με τα σχετικά αγαθά.
Ωστόσο το Flashnews.gr απευθύνθηκε και στην κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, καθότι ως αρμόδια κατά την προηγούμενη Δημοτική Θητεία γνωρίζει το θέμα, αλλά ήταν και το πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε η κ. Κλάουσεν τις προηγούμενες ημέρες για να μεταφέρει το πρόβλημα της.
Η κ. Χατζηδάκη δήλωσε ότι πριν την παράδοση των καθηκόντων της, είχε φροντίσει την εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και είχε εξασφαλίσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για όλο το Σεπτέμβριο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και με έγγραφο που μας παρέδωσε και δίνουμε στην δημοσιότητα παρακάτω. 

Η επιστολή που παρέδωσε η κυρία Χατζηδάκη στον κ. Μανώλη Φραγκάκη
\"\"

Παλαιότερες φωτογραφίες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο
\"\"

\"\"

Οπως ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Κλάουσεν, η κυρία Χατζηδάκη πήγε σήμερα το πρωί στο χώρο που στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τράβηξε φωτογραφίες αποτυπώνοντας την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η σημαντική αυτή κοινωνική δομή.

Το υλικό,  το οποίο της ζητήσαμε και το παρουσιάζουμε παρακάτω, φανερώνει ότι το Παντοπωλείο, όχι μόνο \”κοινωνικό\” αλλά ούτε παντοπωλείο υπό διάλυση δεν θυμίζει.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Σε κάθε περίπτωση όμως το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα αφού η φωνή απόγνωσης της κας Κλάουσεν δεν αφορά την ίδια όπως χαρακτηριστικά λέει στο Flashnews.gr, δεδομένου ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα της και μπορούν να της δώσουν ένα πιάτο φαΐ.

Το ερώτημα που τίθεται από την ίδια είναι τι θα γίνει με τους υπόλοιπους δικαιούχους που κάθε μήνα προμηθεύονται βασική είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, μία δομή που με τα τωρινά δεδομένα εμφανίζεται να έχει αφεθεί στην τύχη της. 

Δείτε πως περιγράφει την ανυσυχία της για το μέλλον των άπορων οικογενειών..  

Flashnews.gr

Να σημειωθεί ότι συνάδελφοι Μέσων Ενημέρωσης ζήτησαν να πάρουν φωτογραφίες και πλάνα από τον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και όπως μας ενημέρωσαν ο Δήμαρχος Χανίων αρνήθηκε επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο το παραπάνω φωτογραφικό υλικό δεν περιέχει κανένα προσωπικό δεδομένο, αφού παρουσιάζει μόνο τα άδεια ράφια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook