Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου συνδιοργανώνουν μία επίκαιρη, ουσιαστική και πρωτότυπη εκδήλωση στο Ρέθυμνο. 

Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις - Απασχόληση - Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου με ελεύθερη είσοδο. 

Η ανοιχτή συζήτηση αφορά έναν πρακτικό διάλογο διακεκριμένων τεχνοκρατών με τους πολίτες για τα προβλήματα, τους στόχους, τα απαραίτητα εργαλεία και τις συλλογικές δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν τόσο για την έξοδο από την κρίση όσο και την είσοδο σε πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης. 

Στο διάλογο αυτό καλούνται να είναι παρόντες αγρότες, έμποροι, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, οικονομολόγοι και γενικά κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Γιάννος Γραμματίδης αναφερόμενος στην εκδήλωση δήλωσε: «ο διάλογος με τους πολίτες που εγκαινιάστηκε στην Τρίπολη αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωση των πολιτών στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Σκοπός της είναι να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολής εικόνας που επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, να επισημάνει τις αδυναμίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, να δώσει πρακτικές λύσεις και να βοηθήσει στο άνοιγμα μιας συζήτησης στην κοινωνία που έχει ανάγκη συσπείρωσης και ελπίδας. 

Ανάμεσα στα θέματα επιλέχθηκε και η απασχόληση γιατί είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα, το αντίθετό της που είναι η ανεργία είναι η μεγάλη πληγή της χώρας που, πέρα από το να ταλαιπωρεί και να διαλύει οικογένειες, οδηγεί τους νέους μας σε μια σύγχρονη μετανάστευση και στερεί τη χώρα από εκείνο το δυναμικό, στο οποίο θα έπρεπε να στηρίζει το μέλλον της».