Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων, επιστρέφοντας τα βιβλία τους, τη Δευτέρα 06/05/2011, στα σχολεία.

Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.

Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση. Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ.

Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας και στηρίζοντας το νέο αυτό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Κρήτης, κ. Απόστολος Κλινάκης, σε συνεργασία με τη Δ/ντρια Π.Ε Ηρακλείου, κ. Κυριακή Τσικαλάκη, θα παρευρεθούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ. στο 46ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Παράλληλα, οι Δ/ντες Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα σχολεία των αντίστοιχων νομών για τον ίδιο σκοπό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ
ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook