Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, όλα από περιθωριακές εφημερίδες, που διερωτώνται: «Πάσχει από καρκίνο ο Πούτιν;».

Την «είδηση» πρωτοδημοσίευσε η κουτσομπολίστικη φυλλάδα «New York Post» στην έκτη σελίδα της, όπου ο συντάκτης Ρίτσαρντ Τζόνσον -γνωστός για τα… σημαντικά θέματα με τα οποία ασχολείται- υποστηρίζει ότι «υπάρχει εξήγηση για τη βιασύνη του Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, καθώς φημολογείται πως έχει καρκίνο».

Ο ίδιος επικαλείται φήμες που κυκλοφόρησαν -εδώ και μήνες- στη Λευκορωσία και την Πολωνία, ότι «ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας έχει καρκίνο στη σπονδυλική στήλη ή στο πάγκρεας, μια από τις πλέον θανατηφόρους ασθένειες».

Όπως ήταν φυσικό, το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του ΠούτινΣύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Τζόνσον λοιπόν, «ο Πούτιν υπόκειται σε θεραπεία από γηραιό ιατρό από την (παλιά καλή κομμουνιστική) Ανατολική Γερμανία, τον οποίο είχε συναντήσει ο Ρώσος πρόεδρος όταν εργαζόταν στη Δρέσδη ως πράκτορας της KGB. Ο γιατρός δοκιμάζει διαφορετικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων ενέσεων με στεροειδή, κάτι που δικαιολογεί τις πρόσφατες κουρασμένες εμφανίσεις του Ρώσου προέδρου».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο μάλιστα, ο ηλικίας 84 χρόνων γιατρός έχει εκμυστηρευθεί πως «δεν ήθελε να πάει στη Ρωσία και ότι τον κακομεταχειρίζονται οι άνδρες της ασφάλειας του Πούτιν…».

Στο δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας επισημαίνεται ακόμη πως κάποιος Κρίσπιν Μπλακ, ένας Βρετανός βετεράνος στρατιωτικός, που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας και αντικατασκοπείας, είχε αποκαλύψει στις αρχές του χρόνου ότι «κυκλοφορούν ψίθυροι για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν».

Ο Μπλακ, που γράφει στο έντυπο «The Week», υποστηρίζει πως το γεγονός ότι ο Πούτιν «συγχώρεσε τον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, τον οποίο κρατούσε στις φυλακές επί 10 χρόνια, αποτελεί ακόμη μία ένδειξη: κάποιοι λένε πως έτσι ο Πούτιν θέλει να καθαρίσει τη συνείδησή του».

Σύμφωνα με άλλες φήμες, στον Πούτιν απομένει ζωή τριών χρόνων και για τον λόγο αυτόν βιάζεται να εξασφαλίσει την υστεροφημία του με την εξάπλωση των ρωσικών συνόρων, όπως ο Μέγας Πέτρος ή ο Στάλιν. Διαλέγετε και παίρνετε…

Όπως ήταν φυσικό, το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν. Ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρ Πεσκόφ δήλωσε: «Οι άνθρωποι που κυκλοφορούν αυτές τις φήμες ψεύδονται. Όλα είναι καλά με τον Ρώσο πρόεδρο. Δαγκώστε τη γλώσσα σας!».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook