Μέσα σε ένα κουτί πούρων, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα στη Σαραγόσα βρέθηκαν φωτογραφίες της σορού του Ερνέστο Γκεβάρα.
Τις φωτογραφίες, οι οποίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας 47 χρόνια μετά τη δολοφονία του, είχε τραβήξει ο φωτορεπόρτερ Μαρκ Χούτεν και τις είχε παραδώσει στον ιεραπόστολο Λουίς Κουαρτέρο, καθώς φοβόταν ότι δεν θα μπορέσει να τις βγάλει από τη Βολιβία. Ο ίδιος στη συνέχεια ταξίδεψε πίσω στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να βρεθούν 47 χρόνια μετά εκεί οι φωτογραφίες, όταν τις έδωσε στη δημοσιότητα ο ανιψιός του Ιμάνολ Αρτεάγα.

Σε αυτές εμφανίζεται το άψυχο σώμα του Γκεβάρα, όταν οι δολοφόνοι του το έχουν ξαπλώσει πάνω σε ένα κρεβάτι για… επιθεώρηση από τους αστυνομικούς.

Μέσα στο κουτί πούρων υπήρχαν μεταξύ άλλων τόσο γνωστές φωτογραφίες όσο και άγνωστες, όπως αυτές της Tamara Bunke που πολεμούσε στο πλευρό του «Τσε».

Ορισμένες από τις φωτογραφίες είναι γνωστές ή αναγνωρίσιμες, άλλες όχι, ενώ στο πακέτο βρίσκονται και δύο σπάνιες εικόνες της συμπολεμίστριας του Τσε Γκεβάρα Ταμάρα Μπούνκε.

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook