Δύο ανακοινώσεις, μια από τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου κ Γιάννη Κουράκη και μια από τον νυν κ. Βασίλη Λαμπρινό, ακολούθησαν τον αγιασμό και τη θεμελίωση του βρεφονηπιακού σταθμού στην συνοικία της Αγ. Αικατερίνης.

Στον αγιασμό και στη θεμελίωση του έργου κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού στην συνοικία Αγίας Αικατερίνης, που οργάνωσε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, παραβρέθηκαν σήμερα τόσο ο κ. Λαμπρινός όσο και ο κ. Κουράκης.

Ο νυν δήμαρχος είπε ότι είναι ένα έργο που δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου θα είναι έτοιμο προς το τέλος του 2015.

«Είναι ένα σημαντικό έργο- πρόσθεσε- όχι μόνο γιατί γίνεται σε μια περιοχή που το έχει ανάγκη, αλλά επειδή το 10% των θέσεων προορίζεται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που για μας έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά και για όλους όσοι μένουν εδώ».

Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του κ. Κουράκη, επισημαίνεται ότι

\”η ανέγερση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού γίνεται με Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση αφού το έργο έχει ενταχθεί από το Νοέμβριο του 2012 στο ΕΣΠΑ. Οι συντονισμένες προσπάθειες του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, της πρώην Προέδρου των παιδικών σταθμών κας Ελένης Κόκορη, της 2ης Δημοτικής Κοινότητας αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αικατερίνης, απέδωσαν καρπούς\”.

Σε κοινή τους δήλωση ο κ. Κουράκης και η κα. Κόκορη εξέφρασαν την χαρά και την ικανοποίησή τους για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου για τις Ανατολικές συνοικίες και τόνισαν:
Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας θα αποτελέσει κόσμημα αλλά κυρίως θα λύσει τα προβλήματα της φύλαξης των μικρών παιδιών της περιοχής.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται με την υπενθύμιση ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει ολοκληρώσει και τις μελέτες :
1. Για το «Μητέρα» στην περιοχή του Αϊ Γιάννη αλλά και
2. Στη περιοχή της Φορτέτσας επί των οδών Δρακάκη και Ιλιού.

Υπενθύμιση για να μην ξεχνιόμαστε;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook