Για να βρείτε τη απόχρωση που σας ταιριάζει συμβουλευτείτε πρώτα το χρωματολόγιο που έχουν οι εταιρίες (την καρτέλα με τις μικρές βαμμένες τούφες) και όχι αυτό που βλέπετε στο κουτί (δεν είναι αντιπροσωπευτικό). Για να εξασφαλίσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, διάλεξε το πολύ δύο τόνους πιο ανοιχτούς ή πιο σκούρους από το φυσικό σας χρώμα.

Εάν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιήσει μην κάνετε το λάθος ν’ αρχίσετε να πειραματίζεστε με τις αποχρώσεις. Το πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή να βγείτε… μωβ! Για να διορθώσετε κάτι καλύτερα ν’απευθυνθείτε στον κομμωτή σας. Τέλος, από την ημέρα που θα τα βάψετε σταματήστε να χρησιμοποιείτε ότι προϊόντα σας βρίσκονται εύκαιρα! Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα με σειρές ειδικά σχεδιασμένες να προστατεύουν το χρώμα.

Τι χρώμα θέλετε; Είναι όμως το κατάλληλο για εσάς;

Ξανθό
Έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα; Τα μαλλιά σας όταν ήσασταν μικρή, προς το τέλος του καλοκαιριού, γίνονταν σχεδόν ξανθά; Τότε πλησιάστε και αγοράστε το κουτί που λέει «ξανθό». Σίγουρα θα σας φωτίσει.

Κόκκινο
Το κόκκινο στα μαλλιά φέτος είναι τάση. Τολμήστε το μόνο εάν η επιδερμίδα σας βγάζει αυτή τη ροζ απόχρωση. Στις σταράτες και στις φυσικές ξανθές το χρώμα αυτό δεν ταιριάζει καθόλου.

Καστανό
Ιδανική επιλογή για όσες έχετε σταράτη επιδερμίδα, η βάση των μαλλιών σας είναι σκούρα αλλά δεν έχει αυτό το «ρεφλέτ» των βαμμένων καστανών μαλλιών.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook