Μια ακόμη σύσκεψη για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων από τους φορείς του νομού έλαβε χώρα σήμερα στην αντιπεριφέρεια Χανίων.

Ήταν όλοι εκεί, το στοίχημα όμως είναι κατά πόσο θα έχουν αποτέλεσμα οι απανωτές συσκέψεις και οι συναντήσεις, τη στιγμή που οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. Στην καλύτερη περίπτωση θα κερδηθεί χρόνος και… βλέπουμε. Η ανατροπή φαντάζει στην κυριολεξία άπιαστο όνειρο. Παρ\’ όλα αυτά ο αγώνας θα συνεχιστεί και έτσι πρέπει.

Στη συνάντηση των φορέων, κοινός τόπος όλων ήταν να εμπλακεί και η κοινωνία, για να γίνει αυτό βέβαια πρέπει να είναι ενήμεροι οι πολίτες, να γνωρίζουν τις παραμέτρους και σημαντικότατο… ποια θα είναι η επόμενη μέρα της παραχώρησης σε ιδιώτη!

Ως εκ τούτου στην καινούρια αυτή προσπάθεια επανασυντονισμού, οι εμπλεκόμενοι συγκλίνουν στο να υπάρχει νομική παρέμβαση και μια μεγάλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή της κοινωνίας ως επίσης και μια διαδικασία συλλογής υπογραφών… Ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν δηλαδή!

Στο ψήφισμα που διαβάστηκε και προτείνουν όλοι οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι επιστημονικοί – επαγγελματικοί -συνδικαλιστικοί – κοινωνικοί φορείς και ενώσεις Χανίων και Ρεθύμνου και θα υπογράφουν και οι πολίτες, σημειώνεται:

\”Εμείς οι πολίτες που υπογράφουμε το παρόν πιστεύουμε ότι: Η επιχειρούμενη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποίηση της εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και των Χανίων, συνιστά πράξη που είναι σε πλήρη αντίθεση με το συμφέρον της χώρας, της εθνικής οικονομίας, της περιφερειακής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Είναι ενέργεια οικονομικά και κοινωνικά επιζήμια διότι τα περιφερειακά αεροδρόμια:

• Είναι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και εκποιούνται με ευτελές τίμημα.
• Συνεισφέρουν σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη με την αύξηση των τελών.
• Υπηρετούν την κοινωνική συνοχή και την εθνική άμυνα.

Ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ουσιαστικής εκποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων. Nα διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας τους, η λειτουργική τους αναβάθμιση και το χαμηλό κόστος χρήσης τους, που αποτελούν σημαντικές παραμέτρους για την κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας της χώρας και των τοπικών κοινωνιών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook