Την ενδεχόμενη επιβολή διπλού πλαφόν, τόσο στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων, όσο και στα πρατήρια εξετάζει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με την Απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού κ.Ρόβλια κατά τη συζήτηση της Ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Υφυπουργός στη Βουλή πανελλαδικά, σήμερα, ο μέσος όρος της απλής αμόλυβδης ανά λίτρο είναι 1,630 ευρώ. Στην Αττική ο μέσος όρος είναι 1,602 και στην Κρήτη είναι 1,716, με ελάχιστη τιμή στην Περιφέρεια Κρήτης 1,620 και μέγιστη 1,815 ευρώ. Αυτό απασχολεί ιδιαίτερα τόσο το Υπουργείο όσο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τα πρώτα συμπεράσματα από τους ελέγχους είναι ότι και οι τιμές στις οποίες πουλάνε οι εταιρείες εμπορίας στους πρατηριούχους στην Κρήτη είναι ανεβασμένες και κατ\’ επέκταση είναι ανεβασμένες και οι τιμές των πρατηριούχων προς τους καταναλωτές.

Έτσι, σε συνδυασμό με την έρευνα που είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί πλαφόν σε περιοχές της χώρας, όπως και στην Κρήτη, ακόμα και στις εταιρείες εμπορίας.

Ο κ.Στρατάκης από την μεριά του, επεσήμανε ότι πρέπει να επισπευτεί η σχετική έρευνα του Υπουργείου, να γίνει ακριβής μελέτη χωρίς λάθη, με δεδομένο ότι στην Κρήτη η κατάσταση στην αγορά καυσίμων είναι πιο ξεκάθαρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook