Τουλάχιστον εκατό τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες σε μάχες με τις κουρδικές δυνάμεις στη συριακή πόλη Κομπάνι και τα περίχωρά της, ενώ στη βορειοδυτική Συρία ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την αλ-Κάιντα κατέλαβαν σήμερα, έπειτα από ημέρες μαχών, το τελευταίο προπύργιο των υποστηριζόμενων από τη Δύση ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ.
Από τις 16 Σεπτεμβρίου που άρχισε η μεγάλη επίθεση του ΙΚ στην περιοχή του Κομπάνι, στις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 576 τζιχαντιστές, 361 μέλη των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η κύρια πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας) και των συμμάχων τους και 21 άμαχοι, δηλαδή συνολικά 958 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Στη διάρκεια αυτών των τριών τελευταίων ημερών σκοτώθηκαν τουλάχιστον εκατό μέλη του ΙΚ και της θρησκευτικής αστυνομίας που ήρθαν από το Χαλέπι και τη Ράκα για να συμμετάσχουν στις μάχες στο Κομπάνι και τις γύρω περιοχές», διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση. 
Εξάλλου χθες, Παρασκευή, 15 Κούρδοι των YPG σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, ενώ 11 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους από πλήγματα του συνασπισμού στο Κομπάνι και τη Ράκα.
Στο μεταξύ, από αντάρτες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε γνωστό πως ισλαμιστές μαχητές του Μετώπου Νόσρα που συνδέεται με την αλ-Κάιντα, κατέλαβαν σήμερα, έπειτα από ημέρες μαχών, το τελευταίο προπύργιο των υποστηριζόμενων από τη Δύση ανταρτών στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
Υποστηριζόμενο και από άλλες σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές οργανώσεις, το Μέτωπο Νόσρα διεξάγει μια μεγάλη εκστρατεία εναντίον του Συριακού Επαναστατικού Μετώπου με επικεφαλής των Τζαμάλ Μααρούφ, σημαντική φυσιογνωμία στον ένοπλο αγώνα εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο κατηγορεί ότι είναι διεφθαρμένος και εργάζεται εναντίον τους για λογαριασμό της Δύσης.
Το Μέτωπο Νόσρα είναι ο επίσημος συνεργάτης της αλ-Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και ήταν κάποτε μία από τις ισχυρότερες οργανώσεις των εξεγερμένων που μάχονται για να ανατρέψουν τον Άσαντ. Επισκιάσθηκε όμως από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει τμήματα εδάφους στη βόρεια και την ανατολική Συρία και αποτελεί τώρα στόχο δυτικών αεροπορικών επιδρομών.
Τις λίγες τελευταίες ημέρες, το Μέτωπο Νόσρα κατέλαβε αρκετά χωριά στην περιφέρεια Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια της επαρχίας Ιντλίμπ και σήμερα εισήλθε στο χωριό Ντέιρ Σόνμπολ, το προπύργιο του Επαναστατικού Μετώπου, υποχρεώνοντας τον Μααρούφ να αποσυρθεί.
«Δεκάδες μαχητές του αποσκίρτησαν και ενώθηκαν με το Νόσρα, γι΄ αυτό κέρδισε η οργάνωση», δήλωσε στο Reuters ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook