Το λάθος που είχε γίνει απο την δημοτική αρχή των Χανίων, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την πρόταση για το νέο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου χωρίς να έχει τηρηθεί η ποσόστωση που ορίζει πως το 1/3 των μελών πρέπει να είναι γυναίκες, επαναλήφθηκε.
Αυτή την φορά θύμα της προχειρότητας, έπεσε η απόφαση για το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων, η οποία είναι άκυρη, καθώς ούτε εδώ, τηρήθηκε η ποσόστωση των γυναικών.
Μάλιστα, ενώ πρέπει να ορισθούν στο ΔΣ της ΔΕΥΑΧ ως μέλη, τουλάχιστον δύο γυναίκες, η πρόταση του Δημάρχου κ. Βάμβουκά, που ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία απο το Δημοτικό Συμβούλιο περιελάμβανε ως τακτικά μέλη μόνο άντρες !!!
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση το νέο ΔΣ της ΔΕΥΑΧ απαρτίζεται απο τους εξής:
Πρόεδρος: Αντώνης Σχετάκης με αναπληρωτή τον Μιλτιάδη Κλωνιζάκη
Αντιπρόεδρος : Νικ. Καραμπινάκης με αναπληρωτή τον Σταύρο Φιωτάκη
Μέλη: (Σε παρένθεση οι αναπληρωτές)
Δημ. Λεβεντάκης (Σταύρος Ξανθουδάκης)
Ιωάννης Κουτράκης (Γιώργος Φραγκιαδάκης)
Μιχάλης Βλαχάκης (Ελένη Ψυχογιού)
Μανώλης Σαλεβουράκης (Σοφία Δάλλα)
Δημήτρης Παπαδάκης (Μαρία Κοκκινάκη)
Νίκος Λατινάκης, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και
Εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ΤΔΚ το όνομα του οποίου δεν είχε ανακοινωθεί.

Υπάρχει θέμα με τον νέο Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ;

Στο μεταξύ, σύμφωνα και με όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, υπάρχει ασυμβίβαστο στο να αναλάβει ο κ.Αντώνης Σχετάκης ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, καθώς είναι μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ.
Μάλιστα σύμβουλοι επεσήμαναν πως δεν μπορούν να τον ψηφίσουν ως πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ ενώ είναι μέλος στο ΔΣ του ΟΑΚ και απο την πλευρά του ο κ.Βάμβουκας απαντώντας είπε με απόλυτη βεβαιότητα πως ο κ.Σχετάκης θα παραιτηθεί απο το ΔΣ του ΟΑΚ, αμέσως μετά τον ορισμό του στην ΔΕΥΑΧ.
Όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, η παραίτηση ακόμη δεν έχει υποβληθεί.
Το θέμα του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ κανονικά πρέπει να τεθεί και πάλι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και να ληφθεί εκ νέου απόφαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook