Μεγάλες εισροές κεφαλαίων στις μετοχές, για την ακρίβεια τις μεγαλύτερες του τελευταίου χρόνου, καταγράφουν τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch, αποδεικνύοντας ότι τα ισχυρά χαρτοφυλάκια δεν άφησαν την τελευταία αναταραχή στα χρηματιστήρια να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Τα στοιχεία του αμερικανικού οίκου καταγράφουν εισροές και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για πρώτη φορά μετά από εννέα εβδομάδες.

Ειδικότερα, έκθεση της BofA με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου διαπιστώνει ότι την τελευταία εβδομάδα εισέρρευσαν στα διεθνή χρηματιστήρια 20,4 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων που έχουν καταγραφεί εδώ και 53 εβδομάδες, οι οποίες έρχονται έπειτα από τέσσερις εβδομάδες συνεχών εκροών.

Μάλιστα, τα χαρτοφυλάκια έδειξαν προτίμηση και για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσέλκυσαν 2,1 δισ. δολάρια σε “φρέσκο” χρήμα, για πρώτη φορά έπειτα από εννέα εβδομάδες εκροών.

Ο Stoxx Europe 600 Index ενισχύθηκε κατά 2,9% την τελευταία εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις αρχές του έτους, αλλά έχασε 1,8% τον Οκτώβριο, εν μέσω ανησυχιών ότι τα μέτρα της ΕΚΤ για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν επαρκούν και αναταραχών που προκλήθηκαν από τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress tests.

Σύμφωνα με την BofA, την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκαν εισροές 6,5 δισ. δολαρίων στα ομόλογα (έχουν συμπληρωθεί έξι συνεχόμενες εβδομάδες εισροών) και μικρές εκροές, της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων στα πολύτιμα μέταλλα.

Τα αναδυόμενα χρηματιστήρια είχαν εισροές 1,3 δισ. δολαρίων έπειτα από τρεις εβδομάδες εκροών και η Wall Street προσέλκυσε κεφάλαια 14,5 δισ. δολαρίων.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook