Την ενεργοποίηση των πολιτών με στόχο την ίδρυση Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού για τη δημιουργία μεσαίου διαζώματος στα πιο επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ πυροδότησε η αδιαφορία της πολιτείας, πάρα τα δεκάδες τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που εχουν συμβεί.

Με την ονομασία \”Μεσαίο Διάζωμα Κρήτης\” ένας συμπολίτης μας επιχειρεί να αφυπνίσει κοινωνία, φορείς αλλά και ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν στην βελτίωση του οδικού δικτύου.

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης, επισήμανε πως \”η ιδέα για τη δημιουργία Κοινοτικού Οργανισμού που θα προωθήσει τη κατασκευή μεσαίου διαζώματος έχει πλέον ωριμάσει\” διευκρινίζοντας πως \”σκοπός ειναι να υπάρξει μια ομαδα 4-5 ατόμων που θα τρέξει το σχετικό εγχείρημα με τη συνδρομή των πολιτών που θα βοηθήσουν πάνω στο κοινό σκοπό\”.

Η δημιουργία της σελίδας στο Facebook έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία (δημιουργήθηκε σήμερα, Σάββατο, το πρωί) και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς των πολιτών που θέλουν να συμμετέχουν.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά \”πρώτος στόχος είναι να εξασφαλιστεί η δυνατότητα τοποθέτησης μεσαίου διαζώματος 300 μέτρων μέχρι τον Ιούνιο του 2015\” ενώ δεν θα λείψουν οι καταγγελίες καθώς όπως σημειώνουν \”θα βάλουμε όλους προ των ευθυνών τους\”.

\”Θέλουμε τις δωρεές, θέλουμε τη βοήθεια των ιδιωτών για να προχωρήσουν οι κατασκευές. Έχουμε ήδη αναπτύξει επικοινωνία με το Ίδρυμα Μυλωνάς αλλά και με εταιρείες που απασχολούν οδηγούς. Η πρωτοβουλία μας θέλουμε να αγκαλιάσει ολόκληρη τη Κρήτη και για αρχή να κατασκευαστούν διαζώματα σε 4-5 επικίνδυνα σημεία. Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους\” επισημαίνει ο κ. Μυλωνογιάννης αναφέροντας πως ένα απο τα σημεία του δρόμου που πρέπει να τοποθετηθεί μεσαίο διάζωμα είναι και αυτό στο Φόδελε όπου πρόσφατα είχαμε το τραγικό δυστύχημα με το ζευγάρι απο τα Χανιά.

Ο ίδιος δεν συγχέει την κατασκευή του ΒΟΑΚ με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας πως ο δρόμος πρέπει να παραμείνει δημόσιος.

Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook