Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται σήμερα και αύριο 1 και 2 Νοεμβρίου αντίστοιχα, ανοικτό συνέδριο με θέμα «Οδική Ασφάλεια, και ο ρόλος του εκπαιδευτή οδήγησης». Το συνέδριο διεξάγεται στο ξενοδοχείο «Zorbas Village» στον Ανισσαρά στο δήμο Χερσονήσου με ομιλητές-εισηγητές εμπλεκόμενους με το θέμα της οδικής ασφάλειας όπως Κοινωνικό ανθρωπολόγο, γιατρό, εκπαιδευτές, και ψυχολόγο.

Τα θέματα που πρόκειται να παρουσιαστούν είναι : «Οδική ασφάλεια και κοινωνικές διαστάσεις», «Μετά το τροχαίο τι;», «Η οδική ασφάλεια και ο ρόλος του εκπαιδευτή οδήγησης», « Η διαδικασία εκπαίδευσης αξιολόγησης και δια βίου μάθησης των χρηστών της οδού, βασικός παράγοντας για την ισορροπία του συστήματος της οδικής ασφάλειας». Παράλληλα θα υπάρξει ανοικτός διάλογος με το κοινό, που θα συμμετέχει στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Έως τις 2 το μεσημέρι:
Εισήγηση α): «Οδική ασφάλεια και κοινωνικές διαστάσεις.»
Εισηγητής: Γιώργος Νικολακάκης Κοινωνικός Ανθρωπολόγος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εισήγηση β) : «Μετά το τροχαίο τι;»
Εισηγητής: Γιώργος Κουβίδης Γιατρός Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Εισήγηση γ): «Η Οδική Ασφάλεια και ο ρόλος του Εκπαιδευτή Οδήγησης.»
Εισηγητής : Λευτέρης Μιχελάκης Εκπαιδευτής οδήγησης.

Εισήγηση δ): «Η Διαδικασία Εκπαίδευσης Αξιολόγησης Και Δια Βίου Μάθησης Των Χρηστών της Οδού Βασικός Παράγοντας Για Την Ισορροπία Του Συστήματος Της Οδικής Ασφάλειας.»

Εισηγητής: Άρης Ζωγράφος Εκπαιδευτής οδήγησης
Εισήγηση ε): «Σκιαγραφώντας το προφίλ του οδηγού στην ελληνική πραγματικότητα»

Εισηγήτρια: Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγος-Κοινωνιολόγος
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ηρακλείου

Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 9:30 το πρωί ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, θα ακολουθήσει συζήτηση για τρέχοντα θέματα του κλάδου.