Προς το τέλος φτάνει ο 2ος Διεθνής Μαθητικός – Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων (VideoClip, Ηχητικό Μήνυμα, Αφίσα) με τίτλο \”Αγωνίζομαι για την Οδική Ασφάλεια\” που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης – «Ο Άγιος Χριστόφορος».

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών ΙΜΕΤ. Στηρίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Την Κυριακή 2/11 στις 22:00 το βράδυ ολοκληρώνεται η ψηφοφορία

\"\"

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία πρωτότυπου υλικού πολυμέσων, μιας εκ των παρακάτω κατηγοριών:

– Video-clip σε μορφη MP4, διάρκειας έως 60 δευτερόλεπτων.
– Ηχητικό μήνυμα σε μορφή MP3, διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων.
– Αφίσα σε ηλεκτρονική μορφή PDF, μεγέθους Α2.

Το υλικό που θα υποβληθεί για συμμετοχή σε οποιαδήποτε κατηγορία του διαγωνισμού θα πρέπει να παρουσιάζει ένα θέμα που να αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ενδεικτικά, μπορεί να παρουσιάζει το πρόβλημα της επικίνδυνης οδήγησης (π.χ. οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, επικίνδυνοι ελιγμοί, παραβίαση προτεραιότητας, οδήγηση και χρήση κινητού τηλεφώνου, υπερβολική ταχύτητα κλπ.), να επιβραβεύει την ορθή συμπεριφορά στην οδήγηση (παραχώρηση προτεραιότητας στους πεζούς/παιδιά/ενήλικες/άτομα με ειδικές ανάγκες), να εστιάζει σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής των παιδιών, στη ζωή του οδηγού, συνεπιβατών και οικείων προσώπων μετά το δυστύχημα, με στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και να αναφέρεται στις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στην οικογένεια των θυμάτων (τροχαίων θανάτων, αναπηριών).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook