Ανεπίσημη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο τέως υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, πριν αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα, και δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην κατοικία του τούρκου προέδρου στην Κωνσταντινούπολη.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Νωρίτερα, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του στην Κομισιόν και υπογράμμισε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «Έλληνας πολιτικός αντιμετώπιζε πάντα τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο γραμματέας της Συνόδου, ενώ τον κ. Αβραμόπουλο συνόδευε ο συνεργάτης του Αριστείδης Καλογερόπουλος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook