Η αποστολή του ΔΝΤ δεν είναι ακόμα έτοιμη να επιστρέψει στην Αθήνα, διότι δεν έχει φτάσει ακόμα η επιστολή που υποσχέθηκε η ελληνική κυβέρνηση με τις τοποθετήσεις της επί όλων των ανοιχτών θεμάτων.

Η επιστολή, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ, αναμένεται να φτάσει στα χέρια των αρμοδίων του ΔΝΤ, την Τρίτη ή την Τετάρτη, όπου εάν οι απαντήσεις της Αθήνας είναι ικανοποιητικές, τότε η αποστολή του ταμείου θα επιστρέψει, με στόχο την ολοκλήρωση της έκτης και τελευταίας αξιολόγησης. Από την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επιθεώρησης θα εξαρτηθεί η υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την έξοδο από τον μνημόνιο και την είσοδο σ\’ έναν άλλο μηχανισμό.

Το ΔΝΤ επιθυμεί να έχουν γεφυρωθεί οι διαφωνίες Tαμείου και Αθήνας σε όλα τα θέματα, πριν οι αξιωματούχοι του αναχωρήσουν για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Mega, οι διαφωνίες για το ασφαλιστικό, τις απολύσεις στο Δημόσιο, τα εργασιακά και το ενιαίο μισθολόγιο, δεν έχουν γεφυρωθεί. Αντιθέτως, όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις, το Ταμείο δεν επιμένει στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, αν και συνέδεσε το θέμα με τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ξεκινήσει “ασκήσεις επί χάρτου” για την λεγόμενη “επόμενη ημέρα”, που ακολουθεί και την λήξη της δανειακής σύμβασης με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ταμείο δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει τον ρόλο του εθνικού συμβούλου, αλλά δεν κρύβει και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι αγορές έδειξαν έντονα αρνητική συμπεριφορά στην Ελλάδα.

Την Δευτέρα αναμένεται τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook